WEST COAST SWING voor beginners

Leer modern swing dansen in Amersfoort

direct inschrijven
moderne swingdans

West Coast Swing voor beginne​rs

Maak kennis met deze dynamische, geïmproviseerde partnerdans en met onze versnelde methode waarmee je in slechts enkele weken cool, comfortabel en zelfverzekerd danst.

Tijdens onze vriendelijke, inclusieve dansfeestjes kun je in praktijk te brengen wat je hebt geleerd, andere dansers ontmoeten en nieuwe mensen leren kennen. Leuke muziek en samen in beweging zijn om je hoofd leeg te maken in je drukke bestaan! Elke week iets om naar uit te kijken!

direct inschrijven

Kijk voor de eerstvolgende datum in onze agenda

Korte introductie West Coast Swing

 West Coast Swing is een geïmproviseerde social dans; je hoeft geen choreografie te onthouden

 ​Het is de meest veelzijdige partnerdans; Je kunt het dansen op (bijna) alle soorten muziek

 ​Het is de meest evenwichtige partnerdans; de volger heeft meer vrijheid dan strikt leiden en volgen

 ​Je kunt kiezen of je wilt leiden of wilt volgen 

 ​Je hebt geen vaste partner nodig, want in de les en tijdens dansfeestjes wordt er bij elk nummer van partner gewisseld

direct inschrijven

Kijk voor de eerstvolgende datum in onze agenda

West Coast Swing is de modernste versie van alle swingdansen. Het is geen ballroomdans, maar eerder een directe afstammeling van Lindy Hop die andere dansstijlen in zich heeft opgenomen, zoals Hip Hop, Hustle, Contemporary en Zouk.

Veelgestelde vragen

Wanneer beginnen jullie lessen?

Onze 4-weekse beginnerslessen en FastTracks starten meerdere keren per jaar.

Volg ons op social media voor aankondigingen over de start van onze lessen en kijk in onze agenda

Heb ik een danspartner nodig om me in te schrijven?

Swing dansen is een geweldige manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Je hebt geen partner nodig om danslessen te volgen of om naar een van onze socials te komen, maar het is wel erg handig en gezellig als je er een (of enkele) meeneemt.  Zowel stellen als singles zijn welkom. We rouleren partners in onze groepslessen. Tijdens een social kun je dan met iedereen in de zaal dansen. Dat is een deel van het plezier!

Wat als ik een ervaren danser ben maar nieuw bij West Coast Swing?

We zijn super enthousiast dat je West Coast Swing wilt leren dansen. De beginnersles is nog steeds de perfecte plek voor jou, omdat we je leren welke vaardigheden je direct kunt gebruiken en welke je moet aanpassen en hoe.

Leiden of Volgen?

Bij West Coast Swing kun je de rol dansen die jou het meest aanspreekt. Tijdens een social en tijdens wedstrijden zal je zien dat er in de West Coast Swing behalve de traditionele verdeling van rollen (waarbij een man leidt en een vrouw volgt) het ook heel gebruikelijk is dat er in andere rolverdelingen wordt gedanst. Want net als bij andere teamsporten gaat het om het teamwerk (en niet om de relatie)! 

Móet ik van partner wisselen?

Nee dat hoeft niet. Het is wél een heel goed idee om van partner te wisselen tijdens de les (en tijdens een social), zelfs als je een eigen (dans)partner hebt.  Samengevat is de reden dat je van partner wisselt omdat je niet wilt wennen aan elkaars slechte gewoontes. Door te wisselen van danspartner krijg je te maken met allerlei verschillende type dansers, die allemaal hun eigen manier van bewegen en dansen hebben. En dus ook hun eigen manier van leiden en volgen hebben.  West Coast Swing is een sociale dans en je zult merken dat het gebruikelijk is om met verschillende partners te dansen. Bij een sociale dans gaat het erom dat je je aan kunt passen aan elke persoon met wie je danst.

Wat als ik sneller wil leren?

Als je weet dat je één op één beter leert of je sneller vooruitgang wilt boeken, neem dan contact met ons op om de mogelijkheden voor trainingsprogramma's op maat te bespreken.

DIRECT INSCHRIJVEN

Dansles bij 
West Coast Swing Utrecht

Bij onze West Coast Swing lessen focussen we op het aanleren van fundamentele vaardigheden en gebruiken we variaties om deze vaardigheden toe te leren passen. ​Wanneer je de fundamentele vaardigheden consequent lee​rt toepassen zul je sneller plezier beleven in de dans, kun je sneller je eigen creativiteit inbrengen en boek je sneller vooruitgang. We leren je bovendien variaties van waaruit je de dans verder kunt opbouwen.

Lees meer over onze danslessen Direct Inschrijven

De docent van 
West Coast Swing Utrecht

Miranda Lam

2021 Swing Literacy Teacher Development Program (vernieuwde versie)
2020 Swing Literacy Teacher Development Program (certificatie)
2019 Teacher Intensive Ben Morris at Wild Wild Westie

Ik ontdekte West Coast Swing in het voorjaar van 2016. Wat ik zo leuk vind aan deze dans is dat zowel de leider als de volger creatieve vrijheid hebben en dat je West Coast Swing op veel verschillende muziekstijlen kunt dansen. Samen met je danspartner plezier maken en een unieke dans creëren, ook wanneer je met een partner danst met meer of minder ervaring. 
In 2019 ontdekte ik de Swing Literacy Development Method van de Canadese kampioenen Myles Monroe en Tessa Cunningham. Ik heb bij hun zowel de dansopleiding als de docentenopleiding gevolgd en ben sinds augustus 2020 gecertificeerd als docent in deze methode. Wat mij aanspreekt in deze methode is dat de prioriteit ligt bij het aanleren van vaardigheden. Hierdoor krijgen leerlingen op een leuke en snelle manier een solide basis van waaruit ze zich makkelijker verder kunnen ontwikkelen. Ik probeer mijn leerlingen te inspireren de danser te worden die ze kunnen en willen zijn.

Behalve West Coast Swing ben ik ook actief in andere sporten (geweest). Ik heb geturnd tot ik rond mijn 13e jaar geblesseerd raakte. Daarna ben ik begonnen met stijldansen en al snel deed ik mee aan wedstrijden. Na een paar jaar werd ik gevraagd bij de lessen te assisteren en ik heb ook een seizoen zelfstandig les gegeven. Daarnaast heb ik diverse andere sporten gedaan, zoals fitness en tennis. Om mijn conditie op pijl te houden en om ​te werken aan kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit doe ik aan Polefitness en ga ik regelmatig een rondje hardlopen.

lees meer op www.mirandalam.nl